Antreprenoriat, Toate articolele

Magia sarbatorilor…

… sau puterea gandurilor si a dorintelor… sau cum ne-am gasit sortita. De aproximativ 3 luni de zile ne cautam gazda; am inceput timid cu o casa aici si colo, cu multe criterii in minte, dupa care am turat motoarele. Viteza cu care am accelerat ne-a impins in scaune, umplandu-ne cu adrenalina dar si cu multa speranta care se naruia si revenea cu fiecare locatie care aparea in peisaj. Dupa primele vizite am stabilit ca vrem o casa veche, insa multe dintre criterii au ramas pe masa, astfel ca ne aflam in cautarea unei case ideale, greu de gasit in timpul pe care-l aveam la dispozitie. Nu mai pomenim ca unii ne-au descurajat povestindu-ne cum unii clienti au asteptat mai mult de 8 luni sa-si gaseasca sortita.

Am vizionat peste 30 de case, am lucrat cu peste 10 agenti, o parte mai daruiti muncii pe care o fac, altii mai dezinteresati, mai ales daca nu esti multumit de propunerile pe care le fac. Am vazut case care au gazduit restaurante, saloane sau care au primit intre peretii lor doar activitati de birou. Case aflate in toate partile orasului, cu ocazia asta descoperind Bucurestiul si invatand strazi despre care nu stiam ca exista. Proprietari cu personalitati diferite, mai rigizi sau mai deschisi, oameni de afaceri sau nu, romani sau straini.

Conceptul nostru a ridicat pe ici pe colo sprancene… mai ales ca multi proprietari nu sunt deschisi catre business-uri cu trafic mare cum ar fi cafenelele. Intrebarea a fost… Cum vine asta… cafenea cu mame si copii? Nu am mai auzit de asa ceva… Bingo! Asta e si scopul nostru! Sa facem ceva nemaiauzit si totodata atat de dorit si necesar, care sa usureze vietile mamelor la inceput de drum, ajutandu-le sa socializeze si sa se destinda alaturi de copii. Si explicatiile au curs, am povestit cum suntem in Guerrilla Camp, ba chiar am trimis si prezentari ca sa inteleaga conceptul.

Si cum femeile sunt mereu nemultumite, unii ar fi zis ca am fi avut din ce alege chiar mai devreme, dar noi nu si nu, Batman! Batman!. Inca nu e the one, ne-am spus. Ochii usturau de la verificat casa cu casa in fiecare noapte pe site-urile de imobiliare. Telefoane si mesaje date aproape zilnic la agentii de care ne-am apropiat, in speranta ca le apare un AS in maneca, inca nepostat pe undeva.

Chiar daca nu mai suntem copii sa rezistam cu stoicism si veselie pe orice vreme neprietenoasa,  am decis sa luam orasul la picior. Zi si cartier, zi si zeci de strazi, maini inghetate pe paharul de cafea si ganduri de dor la copiii care ne asteapta acasa. Ba uneori, ne-au insotit si ei la plimbari, doar au stea in frunte si ei ne pot deschide multe drumuri, cum de altfel au facut-o cu acest proiect, mom o’clock. Incepusem sa ne re-uitam la casele pe care le-am vazut, sa vedem ce am putea alege totusi din ce am vizionat. Unii ziceau deja ca problema e la noi. Poate o fi fost… Epuizand toate alternativele, am solicitat si ajutorul unei publicatii online care si-a aratat dechiderea de a ne publica strigatul de ajutor in gasirea locatiei… But guess what?

In perioada in care multi se gandesc la cozonaci si cadouri, noi aveam inima in gat ca am cam ratat momentul si nu gasim nimic. Dar iata totusi ca au aparut in perspectiva locatii noi, pe una dintre ele o vazusem in anunturi mai demult, dar auzisem ca s-ar fi dat. Sarbatori cu speranta si bucurie.. Iar ”tic-tac”-ul care rasuna in timpane a inceput sa se auda din ce in ce mai surd pentru moment. Am gasit-o. Inca avem emotii, discutam detalii contractuale, urmeaza vizite de la ISU si DSV. Si alt ceas incepe sa bata. Catalin si Alex, creativii nostri grozavi, trebuie sa-si puna talentul la bataie intr-un timp scurt iar, Paul, „implementatorul” :), da cu semnatura pentru data deschiderii locatiei. Iar am primit diagnostic de naivitate cronica referitor la timpul si banii pe care ii avem diponibili pentru deschiderea mom o’clock. Dar, nimic nu e imposibil! 🙂

Un sfarsit de an care necesita un EKG asap. Intram in noul an intr-un carusel de emotii. The real shit is happening!  Pana acum a fost joaca si a fost frumos. De acum ne vom dovedi cu adevarat angajamentul si cat de buni suntem la executie! Tineti-ne pumnii!

Ce invataminte am tras:

  • Nu exista locatie perfecta. Gandeste-te ce vrei sa livreze business-ul tau prima data si acel lucru trebuie sa se vada la prima vedere. Restul poate suferi modificari. Am acceptat si inteles asta destul de greu.
  • Insista. Nu stii de unde sare iepurele. Au fost doua locatii despre care stiam de la agenti ca s-ar fi dat si fara insistentele noastre nu am fi aflat ca reaparusera pe piata.
  • Foloseste si cai care nu sunt batatorite. Iesi pe strada, scrie unora si altora. Exista si proprietati care nu sunt postate in online.
  • Arunca un ochi si la cele care sunt peste bugetul tau, sunt sanse sa reusesti sa te intelegi cu proprietarul. Si cine nu incearca, nu castiga!
  • Relatia cu proprietarul conteaza foarte mult. Daca ai nevoie de mai mult de o jumatate de ora sa ii explici ce modificari vrei sa faci si sa ajungi sa negociezi inca 2 ore daca pastrezi sau nu faianta… s-ar putea sa ai ceva de furca pe viitor.
  • Concentreaza-te pe telul tau. Gandurile tale doar acolo sa mearga. Si doar gandurile bune!
  • Ai incredere si in instinct.
Spune-ti si tu povestea!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *