Maternitate, Toate articolele

Suntem aici pentru tine

Pentru ca ne e greu, pentru ca nu stim niciodata cum e pana nu simtim pe propria noastra piele. Pentru ca e cu adevarat momentul cand ne apreciem parintii la adevarata lor valoare, pentru ca am vrea uneori sa fugim si sa ne ascundem in bratele lor. Poate ca nu ne simtim potrivite pentru rolul asta, ca nu ne iese totul asa cum ne imaginam sau ca deraiem de la orice reteta de succes si suntem judecate pentru asta. Pentru ca suntem puse la incercare, pentru ca noi si partenerii nostri dam examenul vietii. Pentru ca nu mai este vorba despre noi, pentru ca ne este dor de noi, ca femei, cu dorintele, activitatile si pasiunile noastre, ne e dor de timpul nostru. Si uneori niciun zambet sau chicoteala nu poate sterge aceasta nostalgie fata de cine am fost. Uneori ne simtim izolate, poate ca nu avem curajul sa infruntam lumea de afara cu mandretea langa noi, ni se pare complicat sa readucem o bucatica din viata anterioara in cea noua, ne e dor de prieteni, de parteneri asa cum ii stiam inainte, de noi doi, dar mai ales de noi insene si uneori ne simtim vinovate pentru asta.

Suntem faine cu bune si cu rele si facem o treaba nemaipomenita pentru copiii nostri!

Ne iubim mogaldetele, sunt cele mai importante realizari ale noastre, ne-am da ultima suflare inaintea vremii doar ca sa stim ca sunt bine.

Traim toate aceste sentimente, unele intr-o masura mai mica sau mai mare. Poate ca nu avem curaj sa ne uitam in ochi si sa recunoastem. Sau poate ca unele isi gasesc mai repede rostul decat altele. Oricum ar fi, pana ne dezmeticim din haosul schimbarii, copiii au crescut, iar zambetele stirbe s-au dus.

La cafeneaua mom o’clock dorim sa scoatem ce este mai frumos din experienta maternitatii, sa pastram vie o parte din noi, atat cat putem si cum putem, chiar daca viata se schimba pe repede inainte. Nu vrem sa o lasam uitata si prafuita luni sau ani intr-un sertar al sufletului.

Putem sa alegem sa radem, sa facem haz de morcovul fiert prea moale sau prea tare, sa uitam ca a fost inca o zi grea si sa ne bucuram de o cana de cafea buna alaturi de mame ca noi. Sau alaturi de prieteni care nu indraznesc sa ne mai sune sau pe care am uitat chiar noi sa-i cautam. Sa facem activitati pentru sufletul si mintea noastra, sa ne tinem cu mana de burti, acum ca avem, si sa ne amuzam copios. Sa ne bucuram de momente care conteaza. Si toate acestea impreuna cu cele mai reusite versiuni ale noastre in miniatura, intr-un mediu prietenos pentru copii.  

Este doar o etapa din viata noastra, un inceput de drum catre o destinatie nemaipomenita, pe care impreuna il putem face mai viu, mai colorat, mai frumos intr-un mod autentic si sincer, fara reguli si prejudecati. Suntem faine cu bune si cu rele si facem o treaba nemaipomenita pentru copiii nostri indiferent de abordarea pe care o alegem. Si uneori poate nu trebuie sa ne luam prea tare in serios! Pana la urma mamele fac asta de milioane de ani. 🙂

Spune-ti si tu povestea!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *