Antreprenoriat, Toate articolele

Zboara puiule, zboara!

In perioada sarcinii iti imaginezi cum o sa fie copilul. Vrei sa aiba buzele tale, nasul si carliontii lui, sa fie luptator, sa nu se lase descurajat, sa fie drept, sa creada in visurile lui, sa stie sa spuna “nu”, sa fie tot ce nu poti tu sa fii, sa faca alegerile cele mai bune pentru el, sa aiba curajul pe care tu nu il ai, sa nu te asculte orbeste, sa ia propriile lui decizii si sa isi asume consecintele pentru ele, sa nu se tina de fusta ta toata viata, dar sa stie ca orice s-ar intampla tu vei fi acolo la bine si la rau pana in ultima clipa.

Cam asta facem noi impreuna cu IAA in perioada aceasta. Mi-a ramas in minte sfatul lui Andrei Lascut care ne-a recomandat sa ne detasam un pic de brand, sa nu ne confundam cu el, sa il lasam sa respire si altceva decat aerul nostru. Personal, cred ca asta e calea prin care un copil poate deveni un adult sigur pe el, sanatos emotional si social. In acelasi timp, aceasta este si partea cea mai grea de pus in aplicare de catre parinti. Stim cu totii teoria, dar e dificil sa ne dam un pas in spate. Prin urmare, ne-am pus pe sters tot ce am scris inainte si am luat-o de la capat. Lucrurile bune au ramas, iar ce nu a meritat pastrat s-a dat de la sine deoparte. Iar impreuna cu Afrodita gustam chiar un pic mai mult din amintirea proiectelor de alta data vorbind despre segmentare, pozitionare, strategie de marketing, source of business. Le aveam si noi in minte, “in the back of our head”, insa nu ne-am luat timp sa le analizam in detaliu. Acum le-am luat pe indelete si am vazut si perspectiva unor ochi noi si obiectivi.

Discutiile cu ei nu se opresc strict la proiectele noastre. Avem momente in care mai impartasim din temerile, indoielile noastre si este tare bine cand inveti si din experienta lor. Si ai zice ca fiecare antreprenor este facut din acelasi aluat, fiindca toti trecem atat prin ganduri frumoase, cat si prin cele mai putin placute de nenumarate ori. Toti ne mai pierdem in negura care sta sa te descurajeze, insa toti vedem si lumina de la capatul tunelului, care ne da curaj sa ne aruncam in gol si sa riscam tot. Iar Sorel ne tine cu “eye on the ball”, astfel incat sa nu ne rupem picioarele prea tare la aterizare.

Diferenta in cazul acestui nou copil,  Mom O’clock, este ca avem abilitatea sa nu lasam lucrurile in voia sortii. Daca ne dorim carlionti, va avea carlionti, daca vrem sa fie mucalit, mucalit va fi, daca vrem sa fie aiba curaj, pai atunci putem sa ii oferim garla:). Pana la urma, ca si in viata reala, cel mai important este sa fie sanatos.

Pe scurt, lucram cu drag la acest membru al familiei, pe care abia asteptam sa vi-l prezentam. Speram sa va incante la fel de mult ca pe noi!

Spune-ti si tu povestea!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *