Maternitate, Toate articolele

Cea mai buna mama invatacel pentru copilul meu

Eu sunt mama Evei, un copil de poveste, nascut din iubire. Da’ iubirea nu i-a fost de-ajuns nici cand plangea, nici cand eu, mama, aveam momente in care nu stiam incotro sa caut solutii.

Asa am inteles ca e nevoie sa caut raspunsuri la tot ce instinctul de mama devenea incurcat. 

Asa am aflat despre cat de important este unde si cum nasti. Eu am ales nasterea naturala in apa, procedura skin to skin, alaptarea exclusiva in primul an si nu m-am oprit niciodata din invatat.

Ca sa fii antreprenor ai nevoi de scoli care mai de care, ca sa conduci o masina ai nevoie de cursuri teoretice si practice, iar ca sa faci copii, clar nu e suficient doar un moment de intimitate cu partenerul.

D-asta cred ca-i musai ca atunci cand in tine creste un pui de om sa te documentezi despre nastere si planul ei, plus tot ce urmeaza sa faci o data cu aparitia micutului sapiens.

Cand Eva a ajuns in bratele mele am inteles ca, pe langa importanta nasterii, isi va primi laurii modul in care urma sa o crestem.

Am inteles cat de important este sa ramanem calmi la toate incercarile de zi cu zi si cat conteaza cu cine alegi sa povestesti despre maternitate.

Am ales sa ma informez despre igiena, hrana, activitatile, limbajul, somnul, energia si tot ce avea sa intre in contact cu mica mea zeita.

Asa am ajuns sa nu ma adun printre mame speriate la orice regurgitat, sa nu ma plang de nopti nedormite, colici sau alte posibile probleme.

Am cautat raspunsuri pozitive la fiecare mica incertitudine, n-am uitat de mine sau de sotul meu si am tras o invatatura din fiecare experienta.

Si-am mai facut un pas important pentru caminul meu. Acela de a-mi vindeca propriile dezechilibre. Un copil crescut de parinti cu traume, duce mai departe acest bagaj nu doar la nivel de ADN, ci si la nivel de obiceiuri cotidiene.

Am citit orice mi-a cazut in mana si n-am luat de-a gata nimic 100%. Am trecut totul prin filtrul meu, de mama invatacel.

***

„Sunt femeia pe care Eva și-a ales-o ca mama. Imi iubesc familia, iubesc natura și oamenii buni, iubesc sa scriu, sa citesc, sa dansez, sa ajut si aleg sa fiu un om direct si liber.”

Pe Daiana, o poti gasi si aici

Spune-ti si tu povestea!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *