Lifestyle, Toate articolele

Prima experienta cu o capusa nu se uita niciodata.

Sa va povestesc cum am ajuns intr-o dimineata la IOMC pentru a-i scoate o capusa din cap lui S. ?
Cum am ajuns aici:

Intr-o frumoasa zi de marti a avut o excursie in padure cu gradinita si s-au jucat pe acolo o vreme. La intoarcere, atat la gradi, cat si acasa i-am cautat pe copii de capuse.Unii parinti care nu i-au dat bine cu spray anti-capuse au gasit pe ureche si in capul copiilor nimfe (capuse de o dimensiune f f mica, aproape ca ziceai ca sunt alunite sau un graunte de nisip). Noi am avut noroc…data aceea.

Ieri a mers la gradi si fiind vremea frumoasa, s-au jucat iar prin curte. Seara, insa, au inceput sa curga din nou mesaje de la parinti cum ca au gasit iar capuse pe copii (unul dintre ei avea chiar 7  pe spate si umeri 😱). Ulterior am aflat ca pe iarba de la gradi au fost scoase la uscat niste prelate folosite in padure. Ceea ce inseamna ca nesuferitele astea s-au agatat de prelate si au ajuns in curte 🤯. Gradinita face mereu dezinfectie si acum asteapta din nou sa vina o echipa care sa „curete” curtea.

Aseara m-am uitat si eu in capul lui dupa capuse, insa nu am vazut nimic si nici pe corp. Azi de dimineata mai scrie o mamica si ma determina sa ma mai uit o data. Si atunci am zarit ceva. Ceva atat de mic, incat nu ai fi crezut ca e capusa.

Deci mare atentie si ochii de vultur! Am plecat spre IOMC, iar la triaj deja se marise si i se puteau vedea piciorusele 🤢

SFATURI:

  • protejati-va copiii si pe voi cu un spray puternic anti-capuse atunci cand iesiti afara in parc sau in curtea blocului, curtea bunicii sau prin padure (oriunde exista spatiu verde); sa ii dati pe piele, pe cap si pe haine inclusiv;
  • seara faceti copilului baita si cercetati bine tot corpul si parul (spalati si parul pentru ca se vede mai bine scalpul si puteti scapa de cele care inca nu s-au atasat);
  • cumparati un kit de extras capuse, care e folosit si de medici, si sa il aveti la voi in vacante si daca nu puteti ajunge la o camera de garda.

Eu sunt pe sistemul: nu trage de ea, nu o innebuni cu metode de tipul betisor inmuiat in vasilina sau ulei, bat de chibrit ars etc pentru ca stiu ca e posibil sa isi elimine in sangele copilului continutul stomacului ei si poate fi purtatoare de boli. Asa ca am mers la camera de garda cu el. In functie de cat de mare e si de cum se estimeaza timpul in care a stat prinsa medicul poate recomanda antibiotic.

Ati avut experiente cu capusele pana acum? La noi acesta este primul an cand se intampla.

Hai sa avem o vara fara incidente de acest gen!

Spune-ti si tu povestea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *