Shop, Toate articolele

De ce orice garderoba de copil trebuie sa contina aceste articole pentru primavara-vara

Inainte de a avea copii aproape ca nu acordam atentie materialelor din care erau facute hainele. Alegeam intotdeauna in functie de stil, cromatica si de cum aratau pe corp. Mare ne-a fost mirarea sa aflam ca exista lana merinos, lana si matasea, inul sau bumbacul organic care fac diferenta in felul in care corpul se simte in ele, in siguranta si confortul termic pe care il ofera. 

Stim cu totii cat de impulsive suntem noi, mamele, atunci cand vine vorba de a cumpara hainute pentru odor. De fiecare data cand ieseam in oras trebuia sa ne intoarcem acasa si cu cativa colanti, tricouri sau body-uri. Si facem acest lucru pentru ca in primul rand ne dorim tot ce e mai bun pentru copilul nostru, iar in al doilea rand, pentru ca hainele lor se murdaresc in 5 minute de cand i-am imbracat cu ele. Dulapul nostru este un univers al hainutelor din bumbac sau din fas tocmai pentru ca am trecut prin diversificare, unde nu doar ca spalam foarte des body-uri, dar unele ramaneau si patate, iar acum ca am ajuns la gradinita, nici macar masina de spalat nu mai face fata rulajului.

Cu toate astea, avem cateva articole esentiale, pe care nu le regretam absolut deloc si pe care vi le recomandam si voua din tot sufletul tocmai pentru ca fac diferenta in libertatea si comoditatea pe care o simt copiii nostri atunci cand le poarta. 

De ce sa alegi lana merino, matasea, inul, bumbacul organic sau muselina?

Inca de cand erau bebelusi le-am ales copiilor nostri cateva articole din lana merino si lana si matase si aici ne referim la tot ce puteam pune ca strat sub alte hainute: maiouri din lana merino, colanti din lana si matase, bluze sau body-uri. Lana merino este un material extraordinar pentru proprietatile pe care le are: indiferent de sezon, rece sau cald, acest material tine de cald sau e racoros, iar pielea nu transpira. Ca sa nu mai spunem ca are proprietati antibacteriene, prin urmare o puteti spala si cu apa calduta, simpla. OK, veti spune, dar lana aia pe care o stiu eu irita pielea si provoaca mancarime. Da, acea lana din copilarie din care ne facea bunica sosete sau pulovere si care parea mai degraba o pedeapsa decat un gest de grija o cunoastem. Acesta era si unul dintre motivele pentru care am fost reticente la inceput. Lana merino sau lana si matasea sunt atat de moi si placute la atingere, incat puteti sta linistite cand ii veti imbraca pe micuti cu ele. Nu le vor refuza si sunt un must-have in orice sezon 😉.

Recomandarile noastre ar fi sa aveti in casa un maiou sau doua din lana si matase, 2 perechi de colanti din lana merino si o bluza cu maneca lunga pentru zile de primavara mai racoroase sau dimineti de vara cu vant.

In ce priveste bebelusii, recomandam bumbacul organic si lana merino cu matase pentru cateva body-uri sau salopete. Noi am fost foarte relaxate stiind ca nu vor transpira si ca sunt atat de blande cu pielea lor, iar bumbacul organic este de preferat vara bumbacului obisnuit intrucat tesatura sa este mai absorbanta.

Veti spune: dar bugetul meu? Toate aceste materiale sunt foarte scumpe, mai bine iau bumbac simplu. Culmea este ca desi bumbacul organic este mai scump, este un material mult mai sustenabil si mai durabil decat bumbacul simplu, care are fibra tratata chimic. Tesatura acestuia este mult mai rezistenta la spalari multiple si este si hipoalergen, aspect foarte important daca ai un bebelus cu pielea foarte sensibila si predispusa la dermatita atopica sau eczeme.

Cand vine vorba de in sau muselina, aici ne dedicam atentia exclusiv sezonului cald. Cunoasteti senzatia aia vara, de uscaciune si caldura care va face hainele sa se lipeasca de corp? Daca voi o cunoasteti, atunci si copiii o cunosc foarte bine. In aceste zile dogoritoare inul si muselina sunt zeii materialelor. Hainutele din aceste materiale sunt racoroase, nu se lipesc de corp si sunt o bucurie de purtat la plimbare in acest sezon. Si sa vedeti ce minunatii avem pe momoclock marketplace: rochite, pantaloni lungi sau scurti, tricouri si tinute elegante. Va lasam aici cateva exemple:

Cum alegem incaltamintea pentru copii?

La capitolul incaltaminte noi nu am facut compromisuri si asta va indemnam si pe voi. Incaltamintea este unul dintre factorii care dicteaza mersul corect al copilului, inca de la primii pasi. Prin urmare am fost foarte atente sa alegem doar incaltaminte cu talpa flexibila, comoda, din materiale naturale si care sa ii sustina calcaiul. Piciorul lor creste foarte repede, asa ca te poti orienta catre branduri care sa aiba un raport bun pret-calitate. Pe momoclock marketplace am ales astfel de branduri pentru voi si mai jos aveti cateva exemple de sandale, pantofi sport sau balerini care intrunesc aceste calitati. 

Alege incaltaminte care ii permite piciorului sa respire, care nu ii fixeaza glezna, ci mai degraba calcaiul si care are o talpla flexibila (calitate musai de bifat atunci cand vorbim despre primii pasi). Cand este inca la inceput cu mersul, alege sandale cu varful inchis, pentru ca piciorusul sau sa nu alunece sau sa nu ii intre praf sau alte murdarii care l-ar putea incomoda. Uneori este tentant sa ii oferi unui copil pantofii purtati de fratior sau alt copilas, insa noi nu recomandam sa faceti acest lucru. Pantofii se muleaza pe piciorul fiecarui copil in parte si prin urmare sunt usor deformati dupa mai multe purtari. Asadar nu e deloc indicat sa fie purtati de un copil al carui mers este in formare.

Concluzia noastra ar fi ca garderoba copilului ar trebui sa contina cateva haine din aceste materiale, iar daca aveti un bebelus cu piele atopica, indicat ar fi sa aveti body-uri din bumbac organic. Un maiou sau doua din lana merino sau lana si matase, o pereche sau doua de colanti din lana merino si o bluzita si neaparat incaltaminte noua, flexibila si comoda pentru piciorusele sale. Desigur, aveti si multe alte optiuni de imbracaminte pe momoclock.ro daca suneti fani ai acestor materiale, inclusiv jachete sau cardigane din lana merino. Trebuie doar sa le descoperiti pe momoclock marketplace.

Speram ca sugestiile noastre te ajuta si te invitam sa descoperi mai multe la noi.

Spune-ti si tu povestea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *