Familie & cuplu, Lifestyle, Toate articolele

Bridgerton si mame

Mamele nu mor dupa Rege-Jean cand vine vorba de Bridgerton si drept dovada, al doilea sezon, si a facut treaba cu succes si fara actorul din primul sezon. Pulsul ridicat la 140, agitatia si ochii lipiti pe tavan inainte de somn, oftica ca sunt amandoi prosti facuti gramada cand ar putea sa-si consume dragostea ce si-o poarta. Chiar daca unele scene sunt creionate parca din telenovelele cu Marimar, cand cel mai nepriceput privitor in ale regiei ar putea sa intuiasca urmatoarele miscari, Bridgertone nu este despre asta. Nu este despre iscusinta scenaristului de a schimba plot-ul in moduri neasteptate si de a te lasa cu un final care sa te puna pe ganduri. Este vorba despre trairi, despre iubirea aia mistuitoare, despre fluturii in stomac, despre intrebarile „daca si el simte la fel?”, despre regulile societatii care din fericire sau nu, noi nu ne mai lovim de ele, despre apropierea fizica atat de dorita de ambii, dar atat de imposibila, despre cum iubirea sta in priviri, despre cat de dureros este sa spui „Nu” cand de fapt vrei sa spui „Da”, despre beatitudinea cand nu mai dai doi bani pe parerea lumii si iti asculti inima. 

Sunt enorm de multe momente in serial cand unele lucruri sunt evidente, cand solutia este simpla si la indemana pentru ca noi vedem lucrurile atat de liber si eficient acum, inaintate in relatii, cu copii dupa noi, in care focul iubirii nu mai e acelasi pentru ca nu mai avem timp, pentru ca ne macina mult prea multe lucruri nefacute, care stau strajeri pentru urmatoarea cearta, pentru ca primele partide de amor cand esti inundat de placere, fericire si nesiguranta sunt atat de indepartate de cele de acum, facute pe furis, cu copiii gata sa intrerupa orice moment, pe repede inainte ca sa fie bifate. 

Ramai indragostita de serial cumva pe nedrept, pentru ca ilustreaza tangoul iubirii fix dinainte de casnicie, pentru ca pentru un motiv sau altul probabil asta este cea mai intensa si frumoasa etapa din relatie. Atractie, Durere, Tristete, Iubire, Ganduri, Intriga, Pasiune, Daruire, Asteptare, toate sunt acolo intesate pe rand si in acelasi timp in ceea ce va fi baza pentru mai tarziu. Ceea ce ne da aripi sa ne vedem impreuna si peste ani cu copii alaturi. 

Daca doar Bridgerton ne-ar arata si cum sa facem sa traim dragostea asta si mai tarziu. Ea se transforma, devine responsabila, loiala, unita, uneori distanta si nespusa. Dar ce femeie nu isi doreste sa retraiasca intensitatea de atunci? Macar din cand in cand. Si d-asta ramai cu pulsul ridicat inca o ora dupa ce ai terminat ultimul episod. Pentru ca declaratiile de dragoste pasionale, dorinta, fluturii ar trebui sa ramana cu noi o viata, insa marcheaza doar cateva etape dupa care totul intra intr-un normal, poate uneori chiar banal. Ne e dor de tinerete, de cand grija era daca primim acel telefon si de stangacia primelor conversatii cand ne straduiam prea tare sa fim interesanti. De prima apropiere, de prima atingere, de primul sarut, de prima partida de amor. Despre asta este Bridgerton. 

Si e misto sa iti aduci aminte. 

***

Serialul poate fi vizionat pe Netflix si grabeste-te, are deja 2 sezoane numa’ bune de vazut.

Spune-ti si tu povestea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *