Lifestyle, Shop, Toate articolele

De ce sa alegi jucarii de impins sau tras pentru copilul tau

 

Cand bebelusul tau incepe sa faca primii pasi, jucariile de impins sunt o achizitie grozava. Poate ca ai observat asta cand nici nu s-a ridicat bine pe picioruse si piticul tau a si inceput sa impinga caruciorul sau scaunele prin casa. Asa ca un lucru este cert: copiii mici adora sa impinga obiecte. De aceea majoritatea jucariilor precum carucioarele de cumparaturi sau pentru papusi, rolele de impins sau antemergatoarele sunt cele mai bine vandute articole pana in ziua de azi. Insa jucariile de impins au mai multe beneficii pentru copilul tau, pe langa distractie. 

Mai jos sunt cateva dintre motivele pentru care sunt foarte bune in dezvoltarea unui bebelus:

Ii ajuta sa isi dezvolte motricitatea grosiera ( cea care implica folosirea grupelor musculare mari, care coordoneaza miscarea membrelor, sustinerea capului si a trunchiului). Jucariile de impins le asigura bebelusilor acel sprijin de care au nevoie atunci cand inca nu sunt pregatiti 100% sa mearga singuri. Fie ca le blocati rotile sau ii lasati pe ei sa mearga impingandu-le, ii ajuta sa isi dezvolte forta, echilibrul si increderea- 3 ingrediente esentiale pentru ca el sa isi dea drumul la mers, fara sa depinda de mainile tale. La fel ca jucariile de impins, jucariile de tras, precum cele in forma de animalute, si cele pe care se pot urca, precum masinutele cu butoane si claxoane tip ride-on, le stimuleaza abilitatile de coordonare si echilibrul. Cele mai multe astfel de jucarii au si un maner de care cei mici se pot tine. Il poti ajuta, la inceput, sa se prinda de acest maner si de acolo sa ii permiti sa descopere singur miscarile. 

Le stimuleaza imaginatia,  intrucat, cu jucariile din lemn de tras sau de impins ei pot merge cu mami „la cumparaturi”, pot „tunde gazonul” sau isi pot duce plusurile intr-o plimbare cu „trenuletul”.

Unele jucarii de impins sunt adevarate centre de activitati pe roti. De exemplu, ele pot avea cuburi cu animalute sub forma de puzzle, casute pentru sortarea formelor, labirinturi, butoane sau xilofon. In plus, datorita faptului ca sunt foarte rezistente, copiii se pot juca cu ele pentru mult timp. Daca impinsul nu mai prezinta interes, vor ramane cu o jucarie interactiva si educativa de care se pot bucura pentru mult timp.

Una peste alta, jucariile de impins sau de tras sunt o achizitie foarte buna pentru copilul tau pentru simplul fapt ca il ajuta sa se dezvolte si ii ofera o distractie pe cinste.

Alege una pentru micutul tau explorator pe www.momoclock.ro .

 

 

 

 

 

Spune-ti si tu povestea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *