Antreprenoriat, Toate articolele

Viața bate Sims-ul

Dupa saptamana asta hai sa vorbim despre Sims. Acum pare fara legatura, dar ai putina rabdare! Sims este un joc in care ai grija de un omulet, il cresti, ii dai sa manance, mai o piscina, mai o socializare si in final il trimiti la job ca sa poti si finanta cele de mai sus. Ca orice om la inceput de drum vine dupa cateva ore cu 2-3 parale in buzunar si planurile tale de vile, gradini si masini sunt deturnate de faptul ca banii vin cu taraita in loc sa ii intorci (cum ar fi cazul) cu lopata. Intr-un final, satul de munca cinstita, dai de motherlode, cheat-ul care iti baga cate 50.000 de firfirici in cont si toate planurile tale au iar sens!

In viata reala (cea de proaspat antreprenor) e fix ca-n Sims – insa doar partea cand banii vin greu si se duc repede, iar motherlode-ul ti-l dau bancile la pachet cu dobanzi, garantii si alte inconveniente.

Pe masura ce avansam cu detaliile proiectului, cresc si asteptarile noastre odata cu nota de plata. Intrebari de genul „hai boss tu chiar vrei sa schimbi gresia si faianta in FIECARE baie?” sau „8000 de euro un espressor? La banii astia ar fi bine sa aiba grija de copil cat imi iau eu un job doar sa il platesc” sunt deja la ordinea zilei.

Ce imi place insa e ca se leaga lucrurile. Inca strangem inside tips de la oameni faini cu cafenele, iar acum ca branding-ul este aproape gata, am pornit discutiile cu furnizori de mobilier si de echipamente HoReCa, dupa care am inceput sa ne gandim serios la proiectul de amenajare. Stim ca dupa ce gasim spatiul ideal – si cu parcare si-n centru si-n vila si-n buget, daca are si o curte e minunat (astea sunt ca unicornii jur!) totul va fi pe fast forward (sau dupa caz cat ne tin banii de buzunar sa platim chirie in gol). Asa ca task-ul principal zilele astea este sa ii adunam pe toti (chiar si din vacanta) sa ii punem in tema si-n stand-by pe principiul „ne pregatim ce ne pregatim, da’ si cand ne-om apuca de treaba”.

Fiind pe sfarsit de vara, ne bucuram ca orasul e inca liber (gotta see the bright side – ce ne trebuie noua mare?).

 

Spune-ti si tu povestea!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *