Antreprenoriat, Toate articolele

Notele de subsol ale povestii noastre

E dimineata. Cafeaua e gata pregatita si copilul tocmai s-a trezit. Se joaca frumos cu o jucarie de lemn pe care o mai molfaie din cand in cand pentru ca ii ies dintii. Sotul citeste ziarul, iar pisica sta tolanita cu un dolce far niente pe canapea. O mama pune pe hartie visul ei de a deschide o cafenea si ZBANG! Un montaj de cadre mai tarziu, vedem cum mama si-a deschis cafeneaua mult dorita, are deja clienti fideli, le imparte zambete si recomandari de dulce la ceasca aromata. Nu ii mai lipseste nimic. E un succes!

Efortul este de mii de ori mai mare atunci cand te imparti intre visul de a face un business misto si timpul petrecut in familie.

Ei? Cum va suna scenariul asta? Sau pe scurt rezumatul filmelor difuzate pe Diva sau Hallmark? Happy ending-urile ne plac tuturor si asta pentru ca poate suntem croiti sa ne dorim ca “binili sa invinga”. Dar, hai sa fim seriosi, tot montajul ala in care tipa si-a construit acel bistro, patisserie sau cafenea in mod miraculos ar trebui sa fie pus macar in niste note de subsol, in care sa o arate transpirata de la drumurile pe la Registrul Comertului, printre documente de inregistrat marca, avize, plan de afaceri, promovare si lista e lunga. Doar ca asta nu ar duce la un film, ci la o intreaga saga.

Cam asa ne simtim si noi. Momentan in acel montaj care sa ne duca spre happy ending-ul nostru. Poate ca nu avem diminetile acelea perfecte, poate ca lucram noaptea tarziu, dupa ce ne-am pupat pe crestet copilul si ne-am sarutat partenerul. Poate ca efortul este de mii de ori mai mare atunci cand te imparti intre visul de a face un business misto si timpul petrecut in familie. Dar sa dea naiba daca nu asta face ca viata sa fie mai frumoasa!

Si uite asa, zilele, orele, minutele se aduna si proiectul nostru incepe sa prinda contur. Lucram cu spor la planul de afaceri si parca drumul nu mai pare atat de anevoios. Ne luam energie din intalnirile si call-urile de seara pe care le facem si in care punem tara la cale. Le impartim pe casute, apoi obiective si ulterior task-uri si uite cum si noi suntem cu cativa pasi mai aproape de a ne indeplini visul. Suntem inconjurate de oameni care lucreaza la propriul vis si asta ne motiveaza si mai tare, iar mentorii ne ajuta sa ne regasim calmul in toata furtuna de idei.

Saptamana asta a fost despre impartirea rolurilor in business, despre planul de afaceri si legislatie. Notele noastre de subsol din filmul Mom O’clock devin tot mai stufoase. E frumos, e infricosator, e nou, e al nostru!

Spune-ti si tu povestea!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *