Shop, Toate articolele

8 Cadouri muzicale pentru un Craciun de poveste

De ce avem nevoie de muzica in viata noastra?

In viata noastra si a copiilor nostri, muzica are un farmec aparte. Ne scoate din melancolie sau ne aduce intr-o stare de visare, de relaxare, ne pune corpul in miscare pentru a ne incepe ziua bine, ne inspira, ne invata si mai mult decat orice, este un simbol al expresiei personalitatii noastre. Ne nastem cu inima pregatita pentru sunet, pentru ce vrea sa ne spuna si cum. Stiai ca un cantec de leagan il va calma pe bebelusul tau pentru ca ii incetineste ritmul in care ii bate inimioara? Inca din burtica mamei, ei sunt foarte sensibili la sunetele pe care le aud. In jurul saptamanilor 16-18 aud pentru prima data, iar in saptamana 24 incep sa isi miste si corpul ca raspuns la vocile sau sunetele pe care le aud.

 

In casa noastra muzica ocupa un loc special. Prin dans si muzica reusim sa scapam de hiperenergia care ne invadeaza corpul uneori. Avem o cutie speciala dedicata instumentelor de tot felul, de la fluier, la xilofon, clave sau muzicuta, care acum este si marele hit al case la acest capitol. Cantam si dansam pe ritmul nostru propriu si ne incepem ziua cu bucurie. Imi aduc aminte cand baietelul meu era bebelus si ii cantam tot felul de melodii scurte, ritmate, cu ajutorul instrumentelor. Cu manutele lui pufoase lua o zornaitoare si ma ajuta. Era fascinat. Acum dam concerte impreuna si ascultam muzica pe care el o cere. Danseaza cu esarfele pe Tchaikovsky si canta la tobe pe Salibonani (o melodie tare faina pe care va indemn sa o cautati si cantati cu cei mici), in timp ce eu il insotesc cu un maracas.

Cum putem aduce muzica in joaca de zi cu zi?

Iata cateva idei de cadouri muzicale, pe care sa le pui sub bradul de Craciun pentru micutul tau, pe care le poti gasi la noi:

Set de percutie. Setul contine timbal, castanieta, guiro. Toate sunt confectionate din lemn, cu materiale si vopsele non-toxice. Este un cadou minunat, vesel si inedit cu care va puteti juca pe muzica si sa improvizati propriile voastre ritmuri. Potrivit atat pentru bebelusi, cat si pentru copii mai mari.

Sintetizator electric. Daca vrei sa ii inspiri dragoste pentru pian copilului tau si te gandesti sa il pregatesti in acest sens, acesta este cadoul ideal. Poate sa cante liber sau cu ajutorul culorilor si simbolurilor: pe claviatura fiind ilustrat un simbol colorat in dreptul fiecarei note. Cu ajutorul butoanelor, micutul poate selecta tonul muzicii sale: saxofon, pian, orga sau tambal. Vine insotit de o carticica cu partituri si este potrivit pentru copiii cu varste de la 3 + ani.

 

 

 

 

 

 

Xilofon curbat cu 8 note.  Sunetele pe care le produce sunt cristaline, iar design-ul este foarte practic si placut de cei mici. Suntem de parere ca in orice casa, primele seturi muzicale trebuie sa contina un astfel de instrument. Pe langa beneficiul muzical pe care il are, copilul va gasi foarte distractiv si ciocanelul din lemn cu care va lovi in capetele curbate.

Cutiuta muzicala.  Bebelusii o vor adora, iar copiii mai mari o vor considera unul dintre cele mai speciale cadouri. Acest set contine 2 figurine simpatice care se pun in miscare pe melodia Twinkle Twinkle little star si este magnetic. Pana si noi, adultii, simtim magie atunci cand rotim cutiuta pentru a-i asculta melodia.

 „Muzica este felul in care suna viata.” Eric Olson

 

Jucarie zornaitoare. Primul instrument muzical al bebelusului tau este o zornaitoare. Desi nu ne gandim la inceput ca poate avea si un astfel de rol, ea este prima care ii introduce pe cei mici in lumea muzicii. Perfecta pentru manutele mici ale copilasilor de la 3+ luni, are bilute colorate in interiorul oului amuzant care se misca, pentru a le capta usor atentia. Culorile sunt, de asemenea, captivante si deloc stridente pentru ochisorii bebelusilor.

KalimbaInstrument muzical pian pentru degete. Acesta este un cadou foarte special pentru copiii care si-au exprimat cu adevarat interesul pentru muzica. Este un instrument inedit care le va imbogati cultura si cunostintele muzicale, originar din Africa. Sub o forma reciclata, are ca si cutie de rezonanta , o cutie metalica de sardine. Este potrivit pentru copiii de la 3+ ani.

Set de instrumente muzicale. Setul contine tamburina, castanieta si maracas. Potrivit pentru zile ritmate si colorate, impreuna veti gasi o mare bucurie atunci cand le veti folosi. Avand 3 instrumente muzicale, le puteti alterna atunci cand pregatiti concerte sau le puteti folosi separat, in functie de cum se prezinta ziua voastra de joaca. 

Rainstick din lemn, baton de ploaie. Miscati-va impreuna pe ritmul si sunetul ploii. Se spune ca a fost inventat de azteci pentru a chema ploaia. Este umplut cu diverse bilute, seminte sau pietre mici care, atunci cand instrumentul se roteste, emit sunetele ploii. Este un instrument muzical aparte, care il va ajuta pe copil sa inteleaga diferitele forme pe care muzica le poate avea.

Asa ca Mosule, te asteptam pe momoclock.ro marketplace unde vei gasi printre cele mai frumoase, vesele si speciale cadouri muzicale pentru copii mici sau mari. Daca nu te-am convins cu selectia noastra de sus, cauta-ti preferatul in categoria noastra de instrumente muzicale.

Spune-ti si tu povestea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *