Antreprenoriat, Toate articolele

Ganduri la o ceasca de cafea

Saptamana asta ma las inspirata de o carte pe care o recitesc cu drag si care, printre multe pasaje de intelepciune japoneza spune ceva ce saptamana asta mi s-a potrivit de minune:

“Copila, totdeauna sa-ti amintesti ca, intr-adevar, cel mai usor lucru de pe lume e sa te gandesti la ceva rau. Totusi, sa te gandesti la lucruri bune cere efort. Iata de ce exista disciplina, educatia. Asa ca educa-ti mintea sa poposeasca pe dulci miresme, pe atingerea tandra, catifelata a picaturilor de ploaie pe shoji, pe armonia acestui aranjament floral, pe linistea zorilor…”– Shogun (James Clavell)

Asa ca si eu poposesc pe taramurile cafenelei noastre magice, unde camerele vor spune povesti, iar cafelele ne vor fi calauzitoare si confidente. E timpul meu, al tau, al nostru, al mamelor si al tatilor, al copiilor nostri. Ma gandesc la acele zile de liniste in miros proaspat de cafea prajita, la acele ore de lucru in tihna, in timp ce copiii sunt copii, la intalniri de grup imbucuratoare, evenimente cu si despre oameni frumosi. Va invit la acest exercitiu de imaginatie plecand de la o gura de cafea sau ceai care sa va fie balsam pentru suflet. Trageti aer in piept si fiti acolo. Noi suntem deja.

 

Spune-ti si tu povestea!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *