Shop, Toate articolele

Cum sa te pregatesti de toamna?

Mirosul de vinete si ardei copti, al castravetilor murati, al diminetilor racoroase rascolite de culoriile aramii ale frunzelor, dulceata strugurilor si a prunelor, cerul usor inorat cu gand de mers la scoala, hainute noi de toamna, mirosul caietelor noi  si penarele si ghiozdanele noi ce urmau sa devina martorii a inca unui an de scoala. Indiferent cat de repede trec anii, toamna, negresit, in fiecare an, isi creioneaza amintirile astfel, si cu mici ganduri catre Craciunul care va veni dupa ce toate frunzele isi vor lua ramas bun de la crengile ce le-au fost gazda atata vreme.

Toamna are farmecul ei cu toate pregatirile care se fac pentru vremea rece. Si daca septembrie inca ne mai bucuram de un Indian summer si mai furam cateva weekenduri la mare, octombrie ne re-aseaza prioritatile si planurile. Dar cumva dupa o vara energica, astept cu nerabdare sentimentul de a fi in casa la caldura cuptorului care coace in tihna biscuiti cu miros de scortisoara (va las o reteta de turta dulce aici usor de facut testata si solicitata de copiii din dotare), in timp ce afara copacii sunt zgribuliti de la stropii reci de ploaie. Si pregatirile de le asteptam copil fiind, acum le pun la cale pentru princhideii din viata noastra, exceptand partea cu muraturile si zacusca, de care probabil o sa ma apuc candva in urmatorii 10 ani. Asadar prioritatile lunii sunt legate de hainutele cu care imbraci copiii si cum ei au aceasta super mega putere de a creste foarte repede, mai mereu ne aflam in fata acestei provocari. Daca mai merg si la gradinita sau scoala, deja lista de „to do” se mareste, asa ca ne-am gandit sa iti facem niste recomandari pe care speram ca le vei considera utile.

  1. Ce hainute sa luam copiilor pentru sezonul rece?

Hainute mai grosute si pufoase, din materiale organic, precum lana sau bumbacul organic ii ajuta sa isi mentina temperatura corpului si permit totodata pielii sa respire. Poti sa alegi lana merinos care e departe de lana dura, scortoasa pe care ne-o aducem aminte din copilarie. Este fina si placuta pielii, iar proprietatile ei merita investitia, desi si aici poti fi echilibrat si sa te orientezi doar catre seturile de prim strat cu colanti si bluza, de altfel, acesta fiind cel mai important indiferent ce alte haine mai are pe deasupra. Totodata, e bine sa stii ca este un material viu, de aceea e important si detergentul de rufe cu care este spalata.

Colanti din lana merinos si matase Fuchsia

Bluza exploratorului

Set cardigan si pantaloni cu buzunare din lana merinos extrafina Brick Red

Pentru iesirile in parc la inceput de toamna, poti alege veste din lana fiarta care ofera copilului mobilitate si bucuria de a alerga inca lejer, fosnind prin stratul de frunze colorate.

Totodata poti sa te indrepti si catre jachete, geci sau hanorace pentru zilele serioase ale toamnei, accesorizate cu caciuli sau cagule care te scapa de grija fularului si a gatului descoperit. Overallul este o optiune buna daca vrei sa te asiguri ca cel mic e bullet proof si niciun urcat de pe tobogan nu ii va dezgoli vreo particica pe care sa o atinga vantul.  Iar daca bebe e inca mic si nu a deprins arta mersului, avantajul overallului este ca poate fi imbracat relativ usor, fara sa va mai complicati existenta cu multe straturi si hainute.

Vesta partial dublata din lana fiarta Bordeaux/ Moss Green

Jacheta dublata din lana fiarta Teal Turquoise

Overall partial dublat din lana fiarta

In schimb, daca il porti in marsupiu, iti recomandam o protectie de iarna care sa il protejeze de vant si frig si care sa iti permita sa il imbraci un pic mai lejer astfel incat sa stea comod la pieptul tau. Cea mica purta botosei de lana, strampi cu colanti si un body cu o bluza foarte subtire, iar protectia isi facea treaba chiar si in cele mai friguroase zile de iarna.

ISARA The ONE Pixelated Spicy Bamboo

Protectie de iarna Clever Cover Frosted Almond

  1. Dar incaltaminte?

Lucrurile vor fi la fel de complicate ca si in privinta adultilor. Ceva de incaltat cat inca nu e de cizma sau gheata, un pantof mai sport sau un adidas ar rezolva problema, iar pentru zilele ploioase ar fi de folos niste cizme impermeabile de cauciuc, ce ar putea fi folosite si iarna, daca nu vrei sa alegi niste ghete imblanite. La cum le cresc piciorusele, ferice de cei care au mai multi copii si pot pasa incaltamintea de la un copil la altul.

La inceput am avut inima stransa sa o las pe cea mica sa sara in balti, reminiscente ale copilariei mele in care nu aveai voie sa te murdaresti sau sa complici existenta adultului, ce-i drept, fara prea multa tehnologie ajutatoare la indemana. Cand m-am relaxat cu murdaria si cu gandul picioarelor umede si reci de la incaltamintea nepotrivita, am reusit sa vad bucuria ei, zambetul strengar ca poate explora lumea asta cum isi doreste, chiar si atunci cand e frig si innorat afara.

Ah, iar pentru cei de cresa sau gradinita, e bine sa ai in vedere si o incaltaminte comoda, usoara, de interior pe care o pot incalta si descalta singuri. Cel mai probabil ti se va cere acest lucru.

Pantofi Fete Bibi 2WAY Happy Place Pool

Ghete Fete Bibi Agility Mini Camelia cu Blanita

Cizme din cauciuc natural, model Giraf

Cizme de zapada Negru, Impermeabil, Anti-alunecare, Muflon

  1. Alte lucruri utile?

Inca de cand sunt cei mai mici dintre pitici, vor sa ne imite in toate. Imi aduc aminte ca avea mai putin de doi ani cand a insistat sa ii dau umbrela mea. Cum nu a fost chip sa accepte ca e umbrela de adult si nu de copil, iat-o pe ea acoperita toata, nu-i mai vedeam nici piciorusele si nici ea nu mai vedea mai departe de margine umbrelei, de imi statea inima in gat ca ar putea sa pice in nas in orice moment. Asadar, ai de unde alege variante colorate si potrivite lor, care sa le creasca sufletul ca sunt si ei niste mici adulti.

Iar daca bebe e plimbat in carucior, o ploaie marunta de toamna ar trebuie sa ii dea cu praf de somn la o plimbare prin parc, asa ca tot ce ai nevoie in afara de umbrela ta, este o husa de ploaie adecvata.

  1. Ce activitați putem face cu copiii nostri pe vremea ploioasa?

Imi aduc minte cu drag de zilele cand plecam de la scoala cu sarcina de a culege castane, ghinde si frunze pentru ora de lucru manual. Una dintre activitatile pe care le puteti face este fix cea care sa iti aduca aminte de anii fara griji, relaxati ai copilariei, asa ca mutati covorul de frunze de afara in casa, pe foi de hartie bineinteles.  Strangeti impreuna frunzele, dupa care lipiti-le dupa cum va taie inima pe coli de hartie, variantele sunt multiple, fie ca le folositi ca décor pentru o casa, fie ca realizati un mini-ierbar, veti petrece timp de calitate impreuna, pe care amandoi il veti purta in suflet ani de acum.

Daca deja poate sa tina creionul in mana, un univers intreg de seturi de creatie se deschide pentru zilele mohorate, care sa ii dezvolte motricitatea fina, indemanarea si creativitatea. De la set-uri de creatie de desenat si razuit, pana la seturi cu magneti, seturi de insiruit sau de construit propriile bijuterii sau decoratiuni. Iar daca arunci un ochi pe la jocuri si jucarii, o sa gasesti o varietate de optiuni cu ajutorul carora cel mic va descoperi lumea.

Atelier de brodat si cusut Djeco, Fashion midnight

Joc creativ de razuit Dinozauri

Joc magnetic Egmont toys, Fetite si rochii

Set experimente – Doctor Slime

Cred ca niciodata nu mi-a placut toamna atat de mult ca acum cand am copii. Poate ca mi-au activat aceste amintiri si retraiesc si eu inca o data cu ei acele clipe. Sosirea toamnei ma incarca totusi si cu oaresce nostalgie. Mai e un pic si vine iarna, cu alaiul ei cu tot, si iti dai seama ca ati crescut impreuna si ca ati mai lasat un an in urma voastra, cu ghetute si hainute iarasi mici.

Spune-ti si tu povestea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *