Maternitate, Toate articolele

Catre cea care imi creste copilul

E o fata sensibila, cu inima mare, care iubeste sa fie iubita si sa fure bucati de timp pe care sa le tina amintire. 

Este mica si ii este teama de necunoscut la fel ca si mie. Ti-o las cu inima grea, dar ea nu stie. Poate simte. 

O sa planga. Eu o sa ma abtin. O sa ma ia in brate, iar eu o sa o tin atat cat imi permiti. Despartirile lungi nu ajuta la nimic si ma zvarcolesc si urlu in mine de cat de nedreapta sunt. 

E ascultatoare si intelegatoare. Te va uimi cu intelepciunea ei de om mare. Isi doreste prieteni, dar nu stie cum sa isi faca. Este selectiva si ii castigi increderea cu multa rabdare. Rade sugubet si prefera sa observe cu ochii ei iscoditori stand pe margine. 

Vrea sa stie tot acum si nu are rabdare. Alteori, timpul trece cu ea desenand si cel mai mic colt de coala alba. Vrea sa ajute si sa fie implicata si munca sa ii fie apreciata. 

O sa o apuce dorul de mine, dar nu o lasa sa se cufunde. Sterge-i lacrimile si du-o la joaca. Mie gandul imi va fugi la ea si voi spera ca e bucuroasa. 

Ajut-o la nevoie. Fii omul ei de incredere. Fii blanda si intelegatoare. Tu vei fi eu, chiar daca pentru ea schimbarea va fi grea. Eu voi fi recunoscatoare pentru grija cu care imi cresti copilul si ma voi ruga ca tu sa fii bine pentru ea. 

Nu stiai ca vei fi si mama cat eu sunt plecata. Tu vei fi pentru ea sprijinul si cunoasterea, iar eu ma incred in tine ca am ales bine. 

E prima ei zi. Sa ai iubire pentru mandra mea. Tu vei fi ochii mei si in tine va sta speranta mea.

Si iti voi multumi o viata pentru asta. 

 

Photo by S&B Vonlanthen on Unsplash 

Spune-ti si tu povestea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *