Maternitate, Toate articolele

Oare El exista?

Daca Dumnezeu inseamna viata, El exista prin miracolul din ei.

Daca Dumnezeu inseamna rabdare, El exista in copiii nostri care ne asteapta zi de zi sa ne intoarcem acasa si ne spun „vino sa te pup. Bine ai venit”. Cand alearga din celalalt colt al casei si se lipesc de picioarele noastre ca superglue-ul de degete. Cand isi aduc aminte 30 minute mai tarziu dupa ce am intrat pe usa, sa-si lipeasca buzele umede de obrajii nostri.

Daca Dumnezeu inseamna iubire neconditionata, El exista in copiii nostri cand ne cer de nicaieri o imbratisare. Cand iesim pe usa si ne spun „sa mai vii pe la noi”. Cand ne aleg pe noi sa le fim aproape in momentele de suparare.

Daca Dumnezeu inseamna alinare, El exista prin copiii nostri care-si cauta linistea, cu ochii inlacrimati si suparati pe noi, tot in bratele noastre.

Daca Dumnezeu inseamna joaca, El exista in fiecare por al lor.

Daca Dumnezeu inseamna dragoste, El exista prin copiii nostri, atunci cand ne strang in brate ca si cum ar fi ultima imbratisare. Cand ne strang parul in manutele lor ca si cum ar stoarce un burete de apa.

Daca Dumnezeu inseamna iubirea de aproapele tau, El exista prin copiii nostri cand spun despre fratii lor ca sunt cei mai buni prieteni ai lor. Cand vor sa-i duca in brate, chiar daca de abia pot sa-si traga dupa ei ghiozdanelul.

Daca Dumnezeu inseamna iertare, El exista prin copiii nostri care ne uita momentele pline de oboseala, frustrare si exasperare.

Daca Dumnezeu inseamna empatie, El exista prin copiii nostri cand ne iau capul intre manutele lor si ne spun „Mami, tu esti suparata”

Daca Dumnezeu inseamna liniste, El exista prin ei de fiecare data cand adorm cu o fata senina in bratele noastre.

Daca Dumnezeu inseamna zarva, El exista prin fiecare chitait care lumineaza incaperea.

Daca Dumnezeu inseamna bucurie, El exista in copiii nostri cand stiu ca vor manca inghetata.

Daca Dumnezeu inseamna fericire, El exista in copiii nostri cand isi vad familia unita.

Daca Dumnezeu inseamna iubirea de natura, El exista in copiii nostri atunci cand se bucura la fiecare strop care sare din baltoaca sau de fiecare fir de iarba care le gadila talpile. Cand cred ca pamantul nu face cinste florilor si le rup cu manutele lor ca sa ni le ofere noua.

Daca Dumnezeu inseamna siguranta, El exista in copiii nostri cand stau lipiti de noi si isi arata timid fatuca pitita dupa picioarele noastre.

Daca Dumnezeu inseamna speranta, El exista in ei de fiecare data cand ridica degetelul in aer si zic „doar doua minute, mami. Promit. Doar doua minute”.

Daca Dumnezeu inseamna daruire, El exista in copiii nostri de fiecare data cand renunta la ultima bucata ca sa ne-o ofere noua, ca ei au mancat destul.

El exista. Trebuie doar sa ne uitam mai atent la ei.

Spune-ti si tu povestea!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *